FAQ

Hvad er bil-leasing?

Leasing opdeler bilens pris, registreringsafgiften og momsen i 3.

Når at man leaser en bil, så betaler man kun registreringsafgift i leasingperioden, derfor kan det sommetider være meget fordelagtigt.

Det giver muligheder og en ekstra sikkerhed i forhold til registreringsafgiften.

Der er ikke en facitliste til hvornår man skal lease og hvornår man skal købe, men der er nogle råd til hvornår vi mener det kan betale sig og hvornår det ikke kan. Jo dyrere bilen er jo mere peger det mod leasing.

Som kunde hos Lokal Leasing indfrier vi dine ønsker med baggrund i saglig rådgivning og dine behov. Vi vil bestræbe os på at yde den bedste service, så du er sikret en behagelig oplevelse ved at lease din nye bil hos os.

 

To slags leasing

Leasingverdenen kan være en jungle, for at hjælpe dig har vi under listet de leasing former op, som vi gør brug af.

 

Operationel leasing (privatleasing):

Operationel leasing er også kendt som privatleasing, denne leasingform tilbydes både til private- og erhvervsdrivende.

Ved denne leasingsform er det leasinggiveren som står for bilens restværdi, når at leasingperioden er ovre. Du skal som forbruger altså ikke bekymre dig om en restværdi.

Når at leasingperioden er færdig afleverer du bilen tilbage, og betaler for misvedligeholdelser fx store ridser/buler og lignende – hvis at disse ikke findes, så har du ingen bekymringer.

Denne form for leasing kan inkludere service- &tryghedsaftale samt dækaftale, så du er fuldt beskyttet og kender dine præcise omkostninger om måneden.

 

Finansiel leasing (flexleasing):

Denne form for leasing minder mest af alt om traditionel finansiering, men kan være væsentlig billigere da der ingen store stiftelsesomkostninger forefindes ligesom ved lån.

Dette er leasing til dig, som ved at du også ønsker bilen efter leasingsperiodens udløb. Når at leasingperioden slutter, er du nemlig ejer af bilen.

Denne form for leasing er god, hvis at du ikke ønsker at binde så meget kapital til en bil før at den har en nedskrevet værdi.

Husk når at du leaser finansielt, at gøre det hos en formidler som du stoler på – som forbruger kan det nemlig være svært at gennemskue om restværdien afspejler et realistisk billede af bilens værdi ved udløb.
Hos Lokal Leasing forsøger vi altid at være gennemsigtige og sikre os at din restværdi er så tæt på den egentlige værdi som muligt.

Vi benytter bilbranchens egne afskrivningsmetoder og afskriver altid til den konservative side – vi vil hellere have at du bliver positivt overrasket ved udløb af leasingperioden, end negativt overrasket.

 

Afsluttet leasingkontrakt?

Når din leasingkontrakt med Lokal Leasing udløber har du følgende muligheder:

Hvis du ved stiftelsen af leasing kontrakten har valgt operationel leasing (privat leasing):

  • Aflevere bilen tilbage
  • Forlænge leasingkontrakten
    • Vær venligst opmærksom på at en leasing kontrakt kun kan forlænges én gang.

Hvis at du ved stiftelsen af leasing kontrakten har valgt finansiel leasing (du ejer bilen ved slut, flexleasing)

  • Afslutte leasingkontrakten på almindeligvis, derved købe aftalt restværdi fri
  • Forlænge leasingkontrakten
    • Vær venligst opmærksom på at en leasing kontrakt kun kan forlænges én gang.

Hvis du ønsker at forlænge leasingkontrakten, kan du roligt – sammen med Lokal Leasing lave en ny kontrakt med ny leasingydelse, som tager hensyn til bilens værdi og afskrivninger på det givende tidspunkt.

Bemærk venligst at det kun er muligt at forlænge leasingkontrakten en gang pr. bil ifølge dansk lovgivning.

 

Hvorfor lease bilen?

Vi har oplevet skred i registreringsafgiften for 3. år i træk. Folks biler er devalueret i 2015, 2016 og nu igen i 2017. Den risiko er væk ved at lease sin bil. Den tekniske udvikling inden for biler går også rigtigt stærkt lige nu.

Vi har biler, der egentligt allerede kan defineres som selvkørende, de kan bremse og accelerere efter den forankørende, de kan holde sig i en vognbane osv. Sikkerhedssystemerne og nye tekniske løsninger vil komme i en lind strøm. Dette vil medføre, at en indkøbt bil med fuld afgift betalt fra start, kan blive meget sværere at sælge igen uden risiko for et væsentligt værditab. Udviklingen kan ske at accelerere og overhale på samme måde, som vi har set med fladskærme, mobiltelefon, computere osv.

 

Ejerskab?

Set fra et juridisk synspunkt, så ejes bilen af leasingselskabet, hvilket er Lokal Leasing. Du vil som kunde blive registret som bruger af bilen. Det fungerer lidt ligesom, når man lejer en lejlighed.

 

Serviceaftale/tryghed?

Hvis du ønsker at tegne en service- & tryghedsaftale hos Lokal Leasing, vil det betyde, at alle udgifter til service, eftersyn og vedligeholdelse dækkes i leasingkontraktens månedlige betaling. Du slipper for at bekymre dig om uforudsete udgifter i forbindelse med bilen, hvis du altså tilvælger denne mulighed.

 

Dækaftale?

Hos Lokal Leasing tilbyder vi også en dækaftale. Vi vil meget gerne opbevare og skifte dæk for dig, så du er klar til at køre bil hele året rundt.

 

Forsikring & vejhjælp?

Lokal Leasing tilbyder forsikring til meget konkurrencedygtige priser og vilkår, også til unge mellem 17-24 år.

 

Vejhjælpen er inkluderet i vores kaskoforsikring. Vejhjælpen dækker dækker hele Danmark og Europa.

 

Bindingsperiode?

Hos Lokal Leasing tilbydes der bindingsperioder fra 1 månede og op til 36 måneder.

Efter udløb kan leasingkontrakten dog forlænges én gang.

 

Kilometer om året?

Når du leaser en bil hos Lokal Leasing er der mulighed for at køre op til 60.000 km om året.

 

Godkendelse til leasing?

Lokal Leasing vil som udgangspunkt byde alle kunder velkommen.

Alle leasingkontrakter bliver individuelt vurderet med baggrund i vort lokalkendskab til kunden samt indgående branchekendskab til forventet afskrivning på den pågældende bil i leasingperioden.

 

Hvem må køre bilen?

Det kommer an på forsikringsvilkårene, Hvis du lader Lokal Leasing forsikre din bil, må familien og venner gerne benytte bilen.

 

Opsigelse?

Ønsker du at opsige Leasingkontrakten før tid, bedes du kontakte Lokal Leasing.

Disclaimer

Lokal Leasing Viborg A/S påtager sig intet ansvar for eventuelle tab eller skader som følge af det publicerede materiale på dette website eller tredjemands brug heraf, hvad enten dette skyldes fejl eller uhensigtsmæssigheder i materialet eller andre årsager.

Lokal Leasing Viborg bestræber sig på at sikre, at de informationer, der står på dette website, er korrekte. Men der gives ingen direkte eller indirekte garanti for informationernes korrekthed, og Lokal Leasing påtager sig intet ansvar for fejl eller mangler. Oplysninger på denne hjemmeside kan derfor indeholde unøjagtigheder eller trykfejl. Priser og udbud af informationer kan ændres af Lokal Leasing Viborg uden varsel.

Lokal Leasing Viborg påtager sig intet ansvar for indholdet på eksterne hjemmesider, der linkes til fra denne hjemmeside. Eksterne links er en valgfri service til brugerne, hvorfor Lokal Leasing Viborg ikke garanterer direkte eller indirekte for eksterne hjemmesiders indhold.